Isporuka i povrat robe

Opšti uslovi

1. Način isporuke robe određuje isključivo kupac popunjavanjem narudžbe gde bira jednu od mogućih opcija isporuke

2. Isporuka na teritoriji Bosne i Hercegovine vrši se kurirskom službom. Za sve porudžbine na užoj teritoriji Brčkog, SECTOR technology d.o.o. vrši besplatnu isporuku, do kućnih vrata za narudžbe čija je minimalna vrednost 50 KM.

3. Prodavac je dužan da isporuči naručenu robu u roku od 5 radnih dana od dana kada je Kupac preko prodajne internet stranice naručio robu.

4. Ukoliko iz bilo kog razloga nismo u mogućnosti da izvršimo isporuku nekog od naručenih artikala obavezujemo se da ćemo Vas obavjestiti o tome u roku od 24 sata od momenta narudžbe.

4. Praksa naše fimre je da naručenu robu isporučujemo, u dogovoru sa kupcem, u roku od 1 do 3 radna dana.

5. Isporuke se ne vrše nedeljom.

6. Troškovi isporuke naznačeni su pri formiranju narudžbe proizvoda i u samoj narudžbenici. Za područje Bosne i Hercegovine se obračunavaju po važećem cenovniku EuroExpress kurirske službe. Cijena transporta robe, posebno je istaknuta i u narudžbenici.

7. Obaveza kupca je da prilikom prihvatanja robe od kurirske službe i prije preuzimanja kupljene robe provjeri robu na eventualna fizička oštećenja koja bi mogla nastati u transportu i odmah reaguje kod kurisrske službe i ne preuzme oštećenu robu. Ukoliko kupac primi narudžbu, podrazumevaćemo da je roba stigle neoštećena. Ukoliko kupac odbije da primi robu za koju smatra da je fizički oštećena, u tom slučaju obavezujemo se da ćemo ponovno poslati narudžbu.

8. Ograničenja isporuke robe: Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Bosne i Hercegovine. Isporuka van teritorije Bosne i Hercegovine nije moguća.

9. Kupca ćemo obavjestiti putem mail-a kada narudžba bude preuzeta od strane kuriske službe.

10. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za kašnjenja nastala u radu kurirske službe od momenta pruzimanja naručene robe iz našeg skladiša.

12. Kupac je odgovoran za štetu koja nastane propuštanjem da preuzme naručenu robu. Pod štetom se podrazumevaju troškovi čuvanja, prepakivanja, vraćanja robe i slično, kao i oštećenja koji mogu da nastanu zbog čuvanja, prepakivanja, vraćanja robe.

Dostava

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do sprata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prevozničkih kompanija  koje obavljaju usluge transporta.

Dostava je moguća na teritoriji cijele BiH po cijeni istaknutoj na narudžbenici.   

Dostavna služba isporuku vrši u roku od 24 sata od preuzimanja pošiljke u skladištu!

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju